Doktorici Zlati Paprić uručeno priznanje za dostignuća u svojoj oblasti

zlata_papricPrimarijus dr. neuropsihijatar Zlata Paprić, šefica Centra za mentalno zdravlje u Brčko distriktu dobila je, prije nekoliko dana, priznanje Evropskog centra za razvoj za dostignuća u svojoj oblasti kao jedina žena sa područja čitave Bosne i Hercegovine.

Priznanje je uslijedilo kao rezultat kampanje „Žene u razvoju“ koju, svake godine, provodi Evropska unija, a za doktoricu Paprić to je lična i nagrada tima Centra za mentalno zdravlje za sav dosadašnji rad i trud.

„Imali smo jedan sto i pet stolica kada smo počeli da radimo, a sada služimo drugima kao primjer kako treba da radi jedan Centar za mentalno zdravlje. Na to smo svi ponosni, a priznanje meni kao ženi koja je uspješna u onome što radi na nivou BiH je posebna radost“, rekla je doktorica Paprić koja je, za ovu prestižnu nagradu, predložena u martu 2016. godine.

Informaciju o nominaciji je, da podsjetimo, tokom obilježavanja 16. godišnjice od osnivanja Brčko distrikta, javnosti predočio Lars Gunar Vigermark, šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik Evropske unije.