Prijem kod gradonačelnika za prim. dr. Zlatu Paprić povodom dodijeljenog priznanja za dostignuća u svojoj oblasti

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić i šefica Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge dr. Anđa Nikolić primili su danas u Gradskoj vijećnici prim. dr. Zlatu Paprić, šeficu Centra za mentalno zdravlje u Brčko distriktu BiH, povodom priznanja koje je dr. Paprić dodijeljeno od Evropskog centra za razvoj za dostignuća u oblasti kojom se bavi.

Priznanje je u martu tekuće godine uručio Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH, a povodom obilježavanja 16. godišnjice od osnivanja Brčko distrikta BiH.
Naime, dr. Zlata Paprić osnivač je Centra za mentalno zdravlje i maksimalno se posvetila razvoju centra prepoznatog ne samo u našoj zemlji i regiji nego i širom Evrope, a koji je samo jedan u nizu dokaza kvalitetnog i predanog rada.

„Ovo je naročito vrijedna nagrada jer dolazi od prvog čovjeka Evropske unije u BiH i zato što se ovakve nagrade dodjeljuju vrlo rijetko, samo za postignute izuzetne rezultate. Duboko sam uvjeren da će dr. Paprić nastaviti i dalje raditi kao i do sada te stečeno iskustvo i znanje puno lakše implementirati, a nadam se da ćemo i mi to znati prepoznati, cijeniti i na adekvatan način stimulirati”, izjavio je nakon prijema gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić. On je posebno naglasio da je ovo priznanje dokaz da se rad isplati, koliko god to neko primijetio ili ne.

„Vjerujte mi da na svakoj konferenciji na kojoj budem prisutna istaknem rad dr. Paprić i svih kolega koji su se posebno istakli u svojoj branši”, dodala je šefica Odjeljenja za zdravstvo dr. Anđa Nikolić.

„Ja bih za ovo priznanje koje sam dobila rekla da je ono namijenjeno kako meni kao šefici tima Centra za mentalno zdravlje tako i saradnicima s kojima radim proteklih 15 godina. Možda ono ima posebnu simboliku jer je došlo u vrijeme kada obilježavamo 15 godina rada CMZ-a Brčko distrikta BiH”, kazala je prim. dr. Paprić.

Prema njenim riječima Centar za mentalno zdravlje Brčko je od početka bio uključen u reformu mentalne zdravstvene zaštite u Bosni i Hercegovini.

„On predstavlja primjer noviteta uvedenih u rad, a zbog kvalitetnog rada bio je i predstavnik Bosne i Hercegovine 2014. godine. Aktivni smo i u forumima BiH koji idu prema zemljama jugoistočne Evrope gdje je BiH lider u reformi mentalnog zdravlja“, utvrdila je šefica CMZ-a u Distriktu prim. dr. Zlata Paprić.